Maledictus Nedir?

Maledictus Laneti


                 Maledictus laneti anneden kızına geçen bir lanettir. Yani sadece kızlarda görünür. Maledictus laneti bir insanın bir canavara dönüşmesidir. En tanılan Maledictus Nagini'dir. Maledictus'lar ilk önce istemli olarak dönüşüm yaparlar. Fakat daha sonra kalıcı ve istemsiz olarak dönüşürler.


Nagini


Nagini Harry Potter ve Fantastik Canavarlar serisinin ikisindede görülmüştür. Kendisi normal bir kadın olan Nagini, daha sonradan Maledictus laneti yüzünden bir yılana yani Voldemort'un hortkuluğuna dönüşmüştür.


Teori: Luna

Luna'nın bir maledictus olduğu sadece bir teori. Evet,bazı cümleleri bu teoriyi destekler şekilde ama bizim fikrimize göre böyle bir şey olsaydı J.K Rowling bununla ilgili bir açıklama yapardı. Ve aynı zamanda Luna'nın annesi Pandora Lovegood öldüğünde Luna 9 yaşındaydı. Bu da demek oluyor ki Pandora Lovegood öldüğünde otuzlu yaşlardaydı.Ve bir Maledictus o yaşa kadar mutlaka kalıcı bir şekilde dönüşmüş olur. Ve aynı zamanda annesinin Maledictus'ken öldüğünü gibi bir fikir çok saçma olur çünkü Maledictus'lar kalıcı dönüştüklerinde hafızaları silinir ve saldırırlar. Bu da demek oluyor ki eğer Pandora Lovegood Maledictus olarak ölseydi ölmeden önce mutlaka Luna'ya ve babasına saldırıp onları öldürürdü.

Yorumlar

Popüler Yayınlar